goed nieuws!

Goed Nieuws!

Waren tot in 2018 de echtelingen Nicolas Beaumont en Marie Delglehe onze verste stamboomouders in de stamboom Beaumont – Bemong, dan hebben wij in het begin van 2019 goed nieuws.

Vergeet Nicolas en Marie, vanaf nu worden onze verste stamboomouders Pierre Beaumont (de over- over- grootvader van Nicolas) en zijn echtgenote Florentine Hutteau.    Van Pierre is weinig gekend. Van zijn zoon (en dus ook onze stamvader) Jean Beaumont des te meer.

Jean is geboren in 1602 in Thignonville, een piepklein dorpje in het departement van Loiret in de Région Centre-Val de Loire, in 1602. Een 90-tal kilometer onder Parijs. Zijn vader Pierre zou dus rond het jaar 1575 geboren moeten zijn.

Jean trouwde met Françoise Chanterau rond 1625 en stierf in Engenville, een buurdorpje van Thigonville, op 26 augustus 1652.

Van beroep zou hij laboureur, werkman, geweest zijn.

Hoe wij Pierre en Jean gevonden hebben vertel ik later.